Manau, kibinai tikrai tiks tam. Pastaruoju metu pamėgome mažus kibinus, kuriuos patogu valgyti tiek mažiems, tiek dideliems.
Niekada nebandėte su varške ir džiovintais pomidorais? Išbandykite. Labai skanu.
Kibinai su varške ir džiovintais pomidorais
Reikalingi produktai
Tešlai:
- 250 g sviesto,
- 500 g miltų,
- 100 ml grietinės,
- 2 kiaušiniai + 1 aptepti viršui.
Įdarui:
- 4 saulėje džiovinti pomidorai,
- 1 šaukštas grietinės,
- 400 g varškės,
- 2 bazilikų lapeliai,
- žiupsnelis druskos.
Kaip gaminti
Miltus sumaišykite su druska ir suberkite į dubenį. Sutarkuokite šaltą sviestą ir sumaišykite su miltais. Sudėkite grietinę, kiaušinius ir užminkykite tešlą. Padėkite valandai į šaldytuvą.
Įdarui bazilikus ir džiovintus pomidorus susmulkinkite. Petrinkite varškę. Į varškę sudėkite smulkintus bazilikus, pomidorus, grietinę ir įberkite druskos. Išmaišykite.
Iš tešlos iškočiokite nedidelius, plonus blynelius. Į tešlos centrą dėkite po šaukštelį įdaro ir suformuokite kibinus.
Suformuotus kibinus dėkite į skardą, išklotą kepimo popieriumi, ir patepkite išplaktu kiaušiniu.
Kepkite 25 min. 175 C. orkaitėje.
Skanaus!