Ispanai labai mėgsta keksiukus mirkyti į kavą. Tokiu keksiuko ir kavos ritualu labai smagu pradėti dieną, siūlau išbandyti ir jums!
Keksiukai „Magdalenos“
Reikės:
- 325 g miltų,
- 4 kiaušinių,
- 230 g cukraus,
- 200 ml saulėgrąžų aliejaus,
- 100 ml pieno,
- 1,5 arb. š. vanilės ekstrakto (arba vanilinio cukraus),
- 1,5 arb. š. kepimo miltelių,
- 1/3 arb. š. druskos,
- 2 valg. š. cukraus (keksiukams apibarstyti).
Kaip gaminti
Kiaušinius ir cukrų išplakame elektriniu plaktuvu, kol masė taps balkšva (plakame apie 5 min.). Po to supilame aliejų, vėl išplakame, tada supilame pieną, vanilės ekstraktą ir vėl išplakame.
Orkaitę įkaitiname iki 180 C.
Miltus sumaišome su druska ir kepimo milteliais. Miltų mišinį pamažu beriame į tešlą ir plakame plaktuvu, kol gauname vientisą masę, be gumulėlių.
Keksiukų kepimo formoje išdėliojame keksiukų popierėlius ir juos pripildome maždaug ¾ tešlos. Kiekvieno keksiukio vidurį apibarstome cukrumi.
Kepame įkaitintoje orkaitėje apie 18-20 min., kol šie gražiai parunda, po to išimame iš orkaitės ir paliekame atvėsti.
Iš visos tešlos turėtumėte gauti apie 18 „Magdalenų“. Skanaus!