Kaip tik turėjau agrastų ir sugalvojau: atėjo laikas tortui, o agrastai turėtų suteikti jam gaivumo.
Ir labai džiaugiuosi! Tortas išėjo puikus, neriebus, gaivus ir ne per saldus.
Gaivus jogurtinis tortas
Pagrindui reikės:
- 150 g sausainių be cukraus,
- 100 g anakardžių,
- 50 g kokosų aliejaus,
- 1 a. š. cinamono.
Viduriniam sluoksniui:
- 250 ml graikinio jogurto,
- 250 g rikotos,
- 1/4 puodelio skysto medaus,
- 1/2 citrinos sulčių,
- 2 v. š. kakavos granulių,
- 13 g želatinos.
Viršutiniam sluoksniui:
- 3 puodelių agrastų,
- rudojo cukraus (pagal skonį),
- 7 g želatinos.
Kaip gaminti
Sausainius ir anakardžius susmulkinkite maisto smulkintuvu ir suberkite į dubenį. Ant sausainių užpilkite ištirpintą kokosų aliejų, suberkite cinamoną ir gerai išmaišykite. Suberkite į torto formą ir gerai suspauskite pagrindą, įdėkite į šaldytuvą sustingti.
Jogurtą sumaišykite su rikota, supilkite medų, įspauskite citrinos sultis ir suberkite kakavos gabalėlius. Vandenyje ištirpintą želatiną supilkite į jogurto masę ir gerai išmaišykite. Viską pilkite ant torto pagrindo ir dėkite į šaldytuvą sustingti.
Agrastus virkite, kol suminkštės. Dėkite kelis šaukštus rudojo cukraus ir ragaukite: cukraus dėkite, kol gausite norimą saldumą. Agrastus atvėsinkite ir supilkite vandenyje ištirpintą želatiną. Kai agrastų džemas visiškai atvės, supilkite ant torto viršaus. Vėl dėkite į šaldytuvą sustingti.
Tortą puoškite šokoladu, kakava, agrastais, mėtų lapeliais.