Kai pagaliau pavyko, negalėjau patikėti, kad receptas toks paprastas!
Jį man pasiūlė anyta. Kaip žinome, pas močiutes vaikai valgo viską. Nuo pirmojo karto, kai jį išbandžiau, gaminu bent kartą per savaitę. Didžiausias privalumas yra paruošimo greitis. Nemeluoju, užtrunku maždaug 5 minutes.
Vaikai valgo be dvejonių – pilni žandai! O jeigu pavalgius kepsnelių dar lieka, kitą dieną turiu ką įsidėti į darbą. Skanūs ir šalti!
Taigi, dalinuosi su jumis. Kiekiai – tokie, kiek gaminu savo 4 asmenų šeimai.
Reikės:
- maždaug 1 kg vištienos faršo (arba smulkintos viščiukų šlaunelių mėsos);
- 1,5 kiaušinio (vieno viso, antro – tik trynio);
- 2 šaukštų majonezo be konservantų;
- kelių šaukštų speltų miltų (berti pagal tai, kokio tirštumo norite);
- druskos ir česnako granulių ar kitų prieskonių – poros žiupsnelių.
Gaminimas:
Į faršą įmaišyti kiaušinius, majonezą, miltus ir prieskonius. Tešla turėtų būti vidutinė – ne tokia tiršta, kaip kotletų.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir šaukštu kabindami tešlą leiskite į keptuvę vištienos kepsnelius-blynelius.
Jei aliejus pakankamai įkaitęs, vieną pusę turėtų pakakti kepti apie porą minučių. Po to svarbu nepamiršti kepsnelio nusausinti.
Skanaus!