Žinokit, net nesitikėjau, pasirodo čia daug smaližių.
Nors aš tokia nesu (bet panašu, kad kuo toliau tuo dažniau gaminu ir valgau saldumynus), man knietėjo ir toliau testuoti įvairių šokoladukų sveikesnes versijas.
Šiandien – „Bounty“. Taip, tie patys kokosiniai šokoladukai, kuriems tikriausiai retas gali atsispirti.
Ok, čia neturėjo būti rutuliukai. Pirmu bandymu – turėjo išeiti batonėliai.
Bet masė nesustingo ir ją pjaunant pradėjo byrėt. Tai viską palengvinau ir padariau rutuliukus. Ir čia gal netgi geresnis sprendimas buvo, nes rutuliuko dydis – poros kąsnių, idealus mažam (ir sveikam) saldžiam užkandžiui.
Reikės:
- 150 g kokosų drožlių;
- 220 ml kokosų pieno;
- 4 v. š. skysto kokosų aliejaus;
- 3-4 v. š. klevų sirupo;
- žiupsnelio druskos;
- 150 g juodojo šokolado.
Gaminimo eiga:
Visus išvardintus ingridientus (išskyrus šokoladą) gerai išmaišome dubenyje, kol gauname vientisą masę.
Šiek tiek sudrėkiname rankas šaltu vandeniu ir iš gautos masės formuojame norimo dydžio rutuliukus.
Rutuliukus dedame į šaldytuvą pusvalandžiui – valandai, kad šiek tiek sukietėtų.
Garų vonelėje ištirpiname šokoladą.
Šakučių pagalba rutuliukus panardiname į tirpintą šokoladą.
Dedame ant lėkštės (geriausia prieš tai pakloti kepimo popieriaus, ne taip prilips) ir dedame atgal į šaldytuvą valandai – dviems, kol šokoladas sustings.
VOILA! Laikome šaldytuve, sandariame inde drąsiai išstovės virš savaitės.
Receptu pasidalijo „But first – food“