Po truputį ateina tas metas, kai visi vešimės iš kaimo pomidorus, paprikas ir kitą gėrį, o namuose galvosime, kaip jį sunaudoti.
Tai va, puikus receptas sriubų mėgėjams, o ypač pomidorų sriubos.
Tai puikus patiekalas tiek pietums, tiek lengvai vakarienei.
O jei norisi sočiau, į sutrintą sriubą įdėkite virtų ryžių.
2 asmenims, 40 min.
Ingredientai:
- 400 g pomidorų;
- 2 raudonos paprikos;
- 1 svogūnas;
- 2 skiltelės česnako;
- šviežių čiobrelių;
- 180 ml sultinio;
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
- 1 šaukštas raudono vyno acto;
- 1 šaukštas cukraus;
- baziliko lapeliai;
- pagal skonį druskos.
Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi ir sudėkite pusiau perpjautus pomidorus, paprikas, svogūną ir česnakus. Pašlakstykite aliejumi, čiobrelio šakelėmis ir dėkite kepti į orkaitę apie 30 min.
Į trintuvą sudėkite keptas (odeles nuimkite) daržoves ir įpilkite vyno actą, suberkite cukrų ir sutrinkite iki vientisos masės. Daržovių masę praskieskite karštu sultiniu ir pavirkite kelias minutes.
Pagardinkite druska bei baziliko lapeliais.
Šaltinis: „Samčio užrašai“