Koldūnai iškepa labai minkšti, o padažas tiesiog sujungia visus ingredientus į labai skanų patiekalą. Jei neturite grietinėlės, vietoje jos galite naudoti riebesnį pieną.
Geriausia koldūnus kepti tokio dydžio formoje, kad koldūnai nebūtų vienas ant kito, tad jei gaminsite dvigubą porciją – naudokite dvi kepimo formas arba vieną didelę.
Koldūnų užkepėlė su sūriu ir grietinėle
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite maždaug 6 porcijas
Reikės:
- 450 g šaldytų mėgstamų koldūnų (naudojau su vištiena),
- 100 g mėgstamo fermentinio sūrio („Gouda“, „Ementalis“ ar pan.),
- 0,5 valg. š. majonezo,
- 50 ml pieno,
- 300 ml grietinėlės (geriausia riebios),
- 3 valg. š. grietinės,
- juodųjų pipirų, raudonosios paprikos miltelių, džiovintų raudonėlių, žiupsnio muskato riešuto miltelių,
- šviežių raudonėlių papuošti (nebūtina),
- aliejaus kepti.
Gaminimas
Įkaitiname orkaitę iki 200 C.
Keptuvėje įkaitiname šiek tiek aliejaus, sudedame šaldytus koldūnus ir kepame ant vidutinės ugnies, kol koldūnai gražiai apskrunda.
Sūrį sutarkuojame smulkia tarka, sumaišome viename dubenyje su majonezu, grietinėle, pienu, grietine ir žiupsniu muskato.
Koldūnus išimame iš keptuvės, sudedame į nedidelę kepimo formą (koldūnai turėtų padengti visą kepimo formos dugną) ir užpilame sūrio mišiniu, apibarstome pipirais, raudonosios paprikos milteliais ir raudonėliais.
Pašauname į orkaitę ir kepame apie 25 min., kol paviršius gražiai apskrunda. Jei norite, kad labiau apskrustų paviršius, kepkite porą minučių įjungę grilio funkciją. Kai iškeps, papuošiame raudonėliais ir tiekiame į stalą, skanaus!