Plonyčiai, iš lengvos tešlos, kvepiantys apelsinais – niekas neatsisakys pakartoti.
Prancūziški lietiniai su apelsinų padažu (Crêpes Suzette)
Reikės:
- 110 g miltų,
- žiupsnelio druskos,
- 2 kiaušinių,
- 1 v. š. cukraus,
- 50 g sviesto,
- 200 ml pieno, sumaišyto su 50 ml vandens,
- 1 apelsino tarkuotos žievelės.
Padažui:
- 150 ml apelsinų sulčių (išpaustų iš maždaug 3-4 vidutinio dydžio apelsinų),
- 1 apelsino tarkuotos žievelės,
- 1 nedidelės citrinos sulčių ir tarkuotos žievelės,
- 1 v. š. cukraus,
- 3 v. š. apelsinų likerio arba brendžio (nebūtinai),
- 50 g sviesto.
Kaip gaminti
Užmaišykite blynelių tešlą. Sumaišykite miltus, druską ir cukrų. Sviestą ištirpinkite, atvėsusį supilkite į miltus, įmuškite kiaušinius, suberkite tarkuotą apelsino žievelę, išmaišykite.
Supilkite dalį pieno ir vandens mišinio, išmaišykite šluotele. Vėl pilkite pieno, išmaišykite, kol supilsite visą.
Pilkite kuo plonesnį tešlos sluoksnį į gerai įkaitintą keptuvę be riebalų ir kepkite iš abiejų pusių. Iškeptus sudėkite į lėkštę.
Paruoškite padažą. Į sausą keptuvę suberkite cukrų ir pakaitinkite, kol virs karamele. Supilkite apelsinų ir citrinos sultis, suberkite tarkuotą žievelę, dėkite sviesto ir kaitinkite maišydami, kol padažas taps vientisas. Supilkite apelsinų likerį ar brendį, išmaišykite.
Blynelius sulankstykite trikampėliais, sudėkite į padažą, pašildykite ir patiekite.