Nėra padėties be išeities: makaronų lakštus pakeitę cukinijomis mėgaukitės kitokia lazanija.
Patiekalo tekstūra ir skonis šiek tiek skiriasi nuo tradicinės lazanijos, bet juk tam ir ieškome įdomesnių, dar nepabodusių patiekalų, tiesa?
Cukinijų lazanija su jautiena
Reikės:
- 2 nedidelių cukinijų,
- alyvuogių aliejaus,
- 1 šaukštelio druskos,
- 1/2 šaukštelio juodųjų pipirų,
- 1/2 šaukštelio česnakų granulių,
- 400 g maltos jautienos,
- 1 svogūno,
- 2 česnako skiltelių,
- 1 puodelio pomidorų padažo,
- 2 kiaušinių,
- 2 mocarelos sūrio rutuliukų,
- 1/2 puodelio tarkuotos mocarelos,
- saldžiosios paprikos miltelių.
Kaip gaminti
Cukinijas supjaustykite pailgomis maždaug 2 mm storio juostelėmis. Iš vienos cukinijos gausite apie 6 juosteles.
Cukinijas apšlakstykite aliejumi, apibarstykite druska, pipirais, česnako granulėmis. Sudėkite ant grotelių į orkaitę, įkaitintą iki 220 laipsnių, ir kepkite apie 5 minutes iš abiejų pusių, kol išgaruos cukinijų sultys. Apkepusias cukinijų juosteles nusausinkite popieriniu rankšluosčiu.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejų ir suberkite susmulkintą svogūną. Kepkite apie 4 minutes, tada suberkite susmulkintus česnakus ir jautieną. Maišydami kepkite 5–7 minutes, kol mėsa gražiai paruduos.
Išpilkite susikaupusį skystį iš keptuvės ir įmaišykite į jį pomidorų padažą su prieskoniais.
Dubenėlyje išplakite kiaušinius, įberkite druskos, pipirų, galima įpjaustyti šviežių bazilikų. Įmaišykite pusę tarkuoto mocarelos sūrio.
Sluoksniuokite lazaniją. Ant 20x15 cm kepimo indo dugno sudėkite dalį jautienos, ant jos – cukinijų juosteles. Ant jų užberkite suplėšytą vieną mocarelos sūrio rutuliuką, užpilkite kiaušinio plakiniu.
Dėkite dar vieną jautienos sluoksnį, ant jo – vėl cukinijų juosteles, o ant viršaus užbarstykite dar vieną suplėšytą mocarelos sūrio rutuliuką, apibarstykite likusia tarkuota mocarela ir pagardinkite saldžiąja paprika, mėgstamais prieskoniais. Kepkite 180 laipsnių orkaitėje 35 minutes.