Šviežių bulvių cepelinai
Reikės:
- 12 vnt. vidutinio dydžio bulvių,
- 5 vnt. virtų bulvių,
- 350-400 g maltos vištienos,
- prieskonių mėsai,
- svogūno,
- pipirų ir druskos
Kaip gaminti
Bulves sutarkavau, virtas bulves sugrūdau (galite sumalti).
Į tarkius įtarkavau svogūno.
Tarkius nuspaudžiau (skysčio neišpilkite), o krakmolą, kuris nusistovėjo, sudėjau į tarkius.
Į bulvių tarkius sudėjau sugrūstas virtas bulves, pagardinau druska ir gerai išmaišiau.
Maltą mėsą pagardinau prieskoniais, druska, įdėjau smulkiai pjaustytą ir pakepintą svogūną, išmaišiau. Įdaras paruoštas.
Iš paruoštos bulvių masės formavau cepelinus.
Į puodą su verdančiu vandeniu, pagardintu druska, supyliau skystį nuo bulvių tarkių ir vieną po kito sudėjau cepelinus.
Viriau ant vidutinės kaitros apie 20-25 min. (priklauso nuo cepepinų dydžio).
Štai ir viskas. Cepelinai paruošti.
Skanaus!