Niekada neatsibostantys šviežių bulvių cepelinai

2019 m. rugpjūčio 1 d. 15:38
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Pasiilgote cepelinų?  Tuomet dalinuosi receptu, o jūs tarkuokite, virkite ir valgykite visų pamėgtus, niekada neatsibostančius cepelinus.
Daugiau nuotraukų (1)
Šviežių bulvių cepelinai
Reikės:
  • 12 vnt. vidutinio dydžio bulvių,
  • 5 vnt. virtų bulvių,
  • 350-400 g maltos vištienos,
  • prieskonių mėsai,
  • svogūno,
  • pipirų ir druskos
Kaip gaminti 
Bulves sutarkavau, virtas bulves sugrūdau (galite sumalti).
Į tarkius įtarkavau svogūno.
Tarkius nuspaudžiau (skysčio neišpilkite), o krakmolą, kuris nusistovėjo, sudėjau į tarkius.
Į bulvių tarkius sudėjau sugrūstas virtas bulves, pagardinau druska ir gerai išmaišiau.
Maltą mėsą pagardinau prieskoniais, druska, įdėjau smulkiai pjaustytą ir pakepintą svogūną, išmaišiau. Įdaras paruoštas.
Iš paruoštos bulvių masės formavau cepelinus.
Į puodą su verdančiu vandeniu, pagardintu druska, supyliau skystį nuo bulvių tarkių ir vieną po kito sudėjau cepelinus.
Viriau ant vidutinės kaitros apie 20-25 min. (priklauso nuo cepepinų dydžio).
Štai ir viskas. Cepelinai paruošti.
Skanaus!
cepelinai^Instantdidžkukuliai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.