Mano receptas yra klasikinės ispaniškos bulvių tortilijos, kuri pagaminama iš labai paprastų ingredientų – tereikia turėti bulvių, kiaušinių ir svogūno, na, ir aliejaus.
Tortiliją galite patiekti tiek su batonu, alyvuogėmis, pomidoriukais, ar kitais mėgstamais priedais, tai puikus užkandis prie alaus, ar kitų mėgstamų gėrimų. Skanaus!
Ispaniška bulvių tortilija
Reikės:
- 4 vidutinio dydžio bulvių,
- 1 didelio svogūno,
- 6 mažų kiaušinių,
- druskos,
- saulėgrąžų aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Bulves nulupame, supjaustome didesniais kubeliais, sumaišome su 1/3 arb. š. druskos.
Svogūną supjaustome kubeliais.
Į keptuvę įpilame maždaug tiek aliejaus, kad beveik apsemtų bulves. Aliejų įkaitiname ant vidutinės ugnies.
Į įkaitintą aliejų sudedame bulvių kubelius, svogūną. Išmaišome, uždengiame dangčiu. Iš viso kepame 20 min. ant vidutinės ugnies, vis pamaišydami (kad neprisviltų), kol bulvės suminkštėja.
Kiaušinius išplakame su 1/3 arb. š. druskos.
Į kiaušinių masę sudedame bulves, išgriebtas iš aliejaus, viską sumaišome, paragaujame, ar reikia papildomai druskos.
Į švarią keptuvę įpilame maždaug 0,5 cm aliejaus (mano keptuvė buvo 24 cm pločio, bet jei norite storesnės tortilijos – kepkite mažesnėje), supilame bulvių-kiaušinių masę, išlyginame paviršių.
Kepame 5-7 min. ant vidutinės ugnies. Po to ant keptuvės uždedame plokščią lėkštę ar dangtį, apverčiame tortiliją į lėkštę (ar dangtį) ir atsargiai vėl dedame į keptuvę neiškepusia puse žemyn.
Kepame dar 5-7 min. Išimame iš keptuvės ir patiekiame.
Ši tortilija labai skani tiek ką tik iškepta, tiek šalta, tiek pašildyta.