Slyvos su šokoladu
Reikės:
- 1 kg supjaustytų slyvų be kauliukų,
- 500 g uogienei skirto cukraus,
- 160 g juodojo šokolado.
Kaip gaminti
Slyvas nuplaukite, supjaustykite ir išimkite kauliukus. Sutrinkite trintuvu iki vientisos masės ir suverskite į puodą. Pakaitinkite iki užvirs, o tada lėtai maišant supilkite cukrų.
Pavirkite dar 15 minučių (jeigu naudojate ne uogienėms skirtą cukrų – virkite ilgiau, apie valandą, ant vidutinės ugnies, kartais pamaišydami). Nugriebkite paviršiuje susidarančias putas.
Kai virimo laikas baigsis, nuimkite puodą nuo viryklės ir sumeskite gabalėliais sulaužytą juodąjį šokoladą, išmaišykite, kad jis ištirptų.
Palikite masę pusvalandžiui, kad pravėstų.
Uogienę išpilstykite į šiltus ir švarius stiklainėlius, tada palikite, kad galutinai atvėstų ir sustingtų.
Vėsioje vietoje ši uogienė gali išsilaikyti iki pat Kalėdų ir tapti saldžiu vasaros prisiminimu.