Cukinijų, žirnelių ir mėtų salotos: netikėtas derinys nustebino skoniu

2019 m. liepos 26 d. 13:10
Odeta Kudopčenkienė, „Samčio užrašai“
Receptas
Aš dažnai daug visko prisiplanuoju, ir paskui suprantu, kad dalis planų nebus įgyvendinta, nes aš tiesiog neturiu tam laiko.
Daugiau nuotraukų (1)
Viena iš tokių idėjų, atkapstyta iš kelių metų senumo saugotų įrašų, yra šios keptų cukinijų salotos.
Viskas dera, skanu ir nieko nekeiskite. Jei norite skanių ir neįprastų salotų – išbandykite šias, kurias radau angliškame žurnale.
Cukinijų, žirnelių ir mėtų salotos
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 2 asmenims, užtruksite 25 min.
Reikalingi produktai:
150 g žalių žirnelių,
200 g jaunų cukinijų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
ryšelis mėtų lapelių,
100 g mocarelos sūrio, 
2 šaukštų balzaminio padažo,
prieskoninių žolelių (džiovintų čiobrelių, raudonėlių).
Kaip gaminti
Į prikaistuvį sudedame žirnelius, įpilame vandens, kad apsemtų ir paverdame porą minučių.
Cukinijas supjaustome griežinėliais, pašlakstome aliejumi, prieskoninėmis žolelėmis ir išmaišome. Dedame cukinijos griežinėlius ant grilio grotelių ir kepame 3 min. iš abiejų pusių (galima kepti ir keptuvėje).
Į lėkštę sudedame cukinijas, suberiame virtus žirnelius, mėtų lapelius. Sūrį suplėšome mažais gabaliukais ir uždėliojame ant salotų. Pašlakstome balzaminiu padažu.
salotos^Instantcukinijos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.