Viena iš tokių idėjų, atkapstyta iš kelių metų senumo saugotų įrašų, yra šios keptų cukinijų salotos.
Viskas dera, skanu ir nieko nekeiskite. Jei norite skanių ir neįprastų salotų – išbandykite šias, kurias radau angliškame žurnale.
Cukinijų, žirnelių ir mėtų salotos
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 2 asmenims, užtruksite 25 min.
Reikalingi produktai:
150 g žalių žirnelių,
200 g jaunų cukinijų,
2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
ryšelis mėtų lapelių,
100 g mocarelos sūrio,
2 šaukštų balzaminio padažo,
prieskoninių žolelių (džiovintų čiobrelių, raudonėlių).
Kaip gaminti
Į prikaistuvį sudedame žirnelius, įpilame vandens, kad apsemtų ir paverdame porą minučių.
Cukinijas supjaustome griežinėliais, pašlakstome aliejumi, prieskoninėmis žolelėmis ir išmaišome. Dedame cukinijos griežinėlius ant grilio grotelių ir kepame 3 min. iš abiejų pusių (galima kepti ir keptuvėje).
Į lėkštę sudedame cukinijas, suberiame virtus žirnelius, mėtų lapelius. Sūrį suplėšome mažais gabaliukais ir uždėliojame ant salotų. Pašlakstome balzaminiu padažu.