Cukinijų apkepas su spirgučiais, kurį norisi kepti vėl ir vėl

2019 m. liepos 25 d. 11:47
„Kviečiu į virtuvę“
Receptas
Apie šį cukinijų apkepą svajojau jau kurį laiką, nes keletą metų iš eilės kepu jį, vos prasideda cukinijų derlius. Šiuo apkepo receptu su manimi pasidalino kaimynė Edita. 
Daugiau nuotraukų (3)
Aš jį truputį pakoregavau. Originaliame recepte į apkepą siūloma dėti kumpio, aš pasirinkau kepti be jo, bet valgyti su spirgučių padažu. 
Jūs galite valgyti su grietine arba tiesiog vieną. O gal būt taip, kaip ir aš – apkepą pagardinti spirgučių padažu. 
Cukinijų apkepas
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 6 porcijas, užtruksite 1 val.
Reikalingi produktai: 
  • 500 g cukinijos; 
  • 1 svogūnas; 
  • 1-2 morkos; 
  • 75 g fermentinio sūrio; 
  • 110 g miltų; 
  • 1 a. š. kepimo miltelių; 
  • 4 kiaušiniai; 
  • 80 ml aliejaus, 
  • druskos ir pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti 
Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Morkas sutarkuojame. Keptuvėje įkaitintame šaukšte aliejaus pakepiname svogūną su morkomis. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka. 
Sumaišome cukiniją su pakepintomis daržovėmis. Įmaišome tarkuotą sūrį, suberiame miltus su kepimo milteliais. Pagardiname druska, pipirais. 
Kiaušinius išplakame su aliejumi. Įmaišome į apkepo masę. 
Masę pilame į kepimo indą ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 45 min. 
Valgome su grietine arba spirgučių padažu.
cukinijų apkepas^Instantcukinijos
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.