Aš jį truputį pakoregavau. Originaliame recepte į apkepą siūloma dėti kumpio, aš pasirinkau kepti be jo, bet valgyti su spirgučių padažu.
Jūs galite valgyti su grietine arba tiesiog vieną. O gal būt taip, kaip ir aš – apkepą pagardinti spirgučių padažu.
Cukinijų apkepas
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 6 porcijas, užtruksite 1 val.
Reikalingi produktai:
- 500 g cukinijos;
- 1 svogūnas;
- 1-2 morkos;
- 75 g fermentinio sūrio;
- 110 g miltų;
- 1 a. š. kepimo miltelių;
- 4 kiaušiniai;
- 80 ml aliejaus,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Kaip gaminti
Svogūną nulupame, supjaustome kubeliais. Morkas sutarkuojame. Keptuvėje įkaitintame šaukšte aliejaus pakepiname svogūną su morkomis. Cukiniją sutarkuojame burokine tarka.
Sumaišome cukiniją su pakepintomis daržovėmis. Įmaišome tarkuotą sūrį, suberiame miltus su kepimo milteliais. Pagardiname druska, pipirais.
Kiaušinius išplakame su aliejumi. Įmaišome į apkepo masę.
Masę pilame į kepimo indą ir kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 laipsnių, apie 45 min.
Valgome su grietine arba spirgučių padažu.