Verslininkė ir grožio specialistė Vaida Norkūnaitė keletą kartų per metus lankosi Italijoje, kur Peskaros mieste tobulinasi vienoje Italijos grožio akademijų. Moteris šiame krašte pamėgo mėtinę kavą.
„Vienoje kavinėje man patiko iki tol neragauta ir nematyta kava su mėtų sirupu ir mėtų lapeliais. Italai šią kava vadina „Mėtiniu bučiniu“. Man patiko jos skonis ir spalva.
Grįžusi Į Lietuvą paruošiau šią kavą. Ją pamėgo ir mano šeima, ir svečiai. Man patinka stipri kava, todėl ruošdama šį gėrimą įdedu tris šaukštelius kavos“, – kalbėjo V.Norkūnaitė.
Moteris šaltos kavos ruošimo gudrybėmis pasidalijo su lrytas.lt skaitytojais.
Kava „Mėtinis bučinys“
Reikės:
150 mililitrų stiprios šaltos kavos,
50 mililitrų mėtų sirupo,
1 šaukštelio cukraus,
smulkiai maltos kavos ir cinamono pabarstyti.
Į šaltą stiprią kavą įpilkite mėtų sirupo, įberkite cukraus ir išmaišykite, maltos kavos ir cinamono. Labai karštą dieną į šią kavą galima įmesti kelis gabalėlius ledo arba papuošti mėtos lapeliais.