Orkaitėje kepti dviejų skonių kiaulienos nugarinės suktinukai
12 vnt. reikės:
- 800 g (12 vnt.) kiaulienos nugarinės;
- 12 vnt. sūrio riekelių;
- 6 a. š. pesto padažo;
- 6 a. š. Dižono garstyčių;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- maltos rūkytos paprikos apibarstymui;
- 12 vnt. medinių iešmelių;
- 500 g vyšninių pomidorų.
Kaip gaminti
Kiaulienos nugarinės griežinėlius plonai išmuškite, apibarstykite iš abiejų pusių druska, maltais juodaisiais pipirais.
Imkite kepsnelį ir vieną pusę patepkite pesto padažu, tolygiai paskirstykite. Uždėkite riekelę sūrio, susukite ir sutvirtinkite mediniu iešmeliu. Taip paruoškite 6 vnt. su pesto padažu, o likusius 6 vnt. - su Dižono garstyčiomis.
Gilesnę kepimo skardą išklokite kepimo popieriumi arba dugną patepkite šiek tiek aliejumi.
Kiekvieną suktinuką iš abiejų pusių apskrudinkite keptuvėje su šlakeliu aliejaus. Sudėkite į skardą, šalia išdėliokite vyšninius pomidorus, apibarstykite malta rūkyta paprika, galite šiek tiek apšlakstyti aliejumi.
Kepkite 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.
Patiekite su mėgstamu garnyru ir būtinai užpilkite kepimo metu susidariusiu padažu.
Skanaus!
Skanaus!