Štai ką ji rašo: „Man patiko – tirštas, skanus ir greitai pagaminamas. Brinkinti ispaninių šalavijų sėklas ir avižas užtenka 10 min., bet jei pasiruošite iš vakaro, taip pat bus puiku.
Naudojau šviežiai maltą kavą, nes būtent ji atskleidžia savo tikrąjį skonį.
Jei glotnutis gaunasi tirštas, galima įpilti dar pieno ir pasidaryti pagal savo poreikį. O tada susipilame į gertuvę ir bėgame savo reikalų tvarkyti, o einant ar važiuojant labai patogu gerti tokį kavos užtaisą.“
Dalijamės Odetos receptu.
Energijos suteikiantis kavos glotnutis
Reikės:
- 1 šaukšto šviežiai maltos kavos,
- 5 šaukštų avižinių dribsnių,
- 1 banano,
- 120 ml pieno,
- 1 šaukšto ispaninių šalavijų sėklų,
- 1 šaukštelio medaus.
Kaip gaminti
Avižinius dribsnius ir ispaninių šalavijų sėklas sumaišykite ir užpilkite pienu. Palaikykite bent jau 10 min. arba per naktį.
Į trintuvą sudėkite išmirkytas avižas ir ispaninių šalavijų sėklas, bananą, suberkite kavą ir įdėkite medaus. Sutrinkite iki vientisos masės. Iš karto patiekite.