„Jeigu nespėjate arba neturite įpročio pusryčiauti, siūlau pasigaminti kavos, kuri bent šiek tiek aprūpintų maisto medžiagomis ir suteiktų energijos. Kavą siūlau balinti augaliniu pienu.
Tinkamiausias būtų migdolų pienas, kurį pagaminti galima per 5 minutes, tik svarbu migdolus nuplikyti verdančiu vandeniu, išlukštenti ir pamerkti nakčiai.
Ryte perplauti ir užpylus šviežiu vandeniu sutrinti, praskiesti iki norimo tirštumo. Perkošti, paskaninti vanile, jei norite, pasaldinti ir dar kartą išplakti.
Šaldytuve tokį pieną galima laikyti keletą dienų, o tirščius sunaudoti kepiniams ar košėms“, – patikino Genė.
Šis receptas – mūsų kavos receptų konkurso dalyvis.
Kaip paruoštą kavą mėgstate labiausiai? Kuo ją gardinate? Gal turite ypatingą kavos ruošimo receptą, kurį pademonstruojate sulaukę svečių? O gal žinote praktinių gudrybių, kurios kavą paverčia ypač skania?
O gal šią karštą vasarą pamėgote šaltą kavą ir sužinojote naujų puikių receptų?
Dalinkitės geriausiais savo receptais ir laimėkite prizus!
Penkių receptų autoriams padovanosime rinkinius, kurių kiekvieną sudarys:
• 1 kg „Aroma Gold Business“ kavos pupelių,
• 1 kg „Aroma Platinum Colombian“ kavos pupelių,
• kavamalė „BOSCH MKM6003“,
• 2 „Aroma Gold“ puodeliai.
Nugalėtojus išrinks „Skonio“ rubrikos redakcija, vertindama recepto originalumą bei atsižvelgdama į jo populiarumą tarp skaitytojų.
Receptus su nuotraukomis siųskite adresu skonis@lrytas.lt
Laimėtojus skelbsime liepos 18-ąją.