„Jei norite pajusti tikrąjį aromatą, kavos pupeles malkite prieš pat ruošdami kavą. Iš anksto sumalta kava oksiduojasi ir įgauna kartumo.
Malti kavos pupeles geriau senomis rankinėmis kavamalėmis, nes viena svarbiausių sąlygų, kurios reikia laikytis malant pupeles, yra ta,kad malama kava negali per daug sušilti. Jeigu taip atsitinka, eterinės kvapiosios medžiagos atsiskiria ir išgaruoja (o malant rankine kavamale pupelės tikrai neįkais).
Dar vienas patarimas – jei kavą mėgstate plikyti puodelyje, prieš tai truputį jį pašildyti. Puodeliuose plikyti geriausia rupiau maltą kavą.
Pabaigai siūlau pabandyti ir vadinamąją turkišką kavą: įberkite žiupsnelį druskos į vandenį, kuriuo užpilate maltą kavą – aromatas bus stipresnis, skonis – išraiškingesnis“, – pasidalijo Deividas.
Šis receptas – mūsų kavos receptų konkurso dalyvis.
Kaip paruoštą kavą mėgstate labiausiai? Kuo ją gardinate? Gal turite ypatingą kavos ruošimo receptą, kurį pademonstruojate sulaukę svečių? O gal žinote praktinių gudrybių, kurios kavą paverčia ypač skania?
O gal šią karštą vasarą pamėgote šaltą kavą ir sužinojote naujų puikių receptų?
Dalinkitės geriausiais savo receptais ir laimėkite prizus!
Penkių receptų autoriams padovanosime rinkinius, kurių kiekvieną sudarys:
• 1 kg „Aroma Gold Business“ kavos pupelių,
• 1 kg „Aroma Platinum Colombian“ kavos pupelių,
• kavamalė „BOSCH MKM6003“,
• 2 „Aroma Gold“ puodeliai.
Nugalėtojus išrinks „Skonio“ rubrikos redakcija, vertindama recepto originalumą bei atsižvelgdama į jo populiarumą tarp skaitytojų.
Receptus su nuotraukomis siųskite adresu skonis@lrytas.lt
Laimėtojus skelbsime liepos 18-ąją.