Mūsų skaitytoja Justyna L. kavos receptų konkursui pasiūlė lengvai paruošiamą kapučino kavą. Štai jos pasiūlymas.
„Norėčiau pasidalinti labai paprastu kapučino receptu. Ypatingas jis tuo, kad jam paruošti nereikia jokių kavos prietaisų, užtenka turėti tik paprastą prancūzišką (french press) kavinuką.
Paruošiame paprastą savo mėgstamą kavą, supilame į puodelį maždaug iki pusės ar truputį daugiau – paliekame vietos pienui.
Užverdame pieną (maždaug pusę puodelio ar mažiau), supilame į švarų kavinuką ir plakame filtru (sieteliu), kad susidarytų putos (stengiamės, kad jos būtų gana standžios).
Suplaktą pieną lėtai supilame ir kavą. Ir gaunasi labai skanūs gėrimas. Kas mėgsta, pagardina cukrumi“.