Tortui pagaminti naudojau kondensuoto pieno ir šokoladinius meduolius, bet jeigu jums labiau patinka tradiciniai, vaniliniai ar kakaviniai, naudokite juos. Tortą puoškite kaip tik patinka, bet šis tortukas ir be didelių papuošimų atrodo labai dailiai.
Greitai paruošiamas meduolių ir bananų tortas
Reikės:
- 500 g mėgstamo skonio meduolių (naudojau kondensuoto pieno skonio ir kelis šokoladinius),
- 500 g grietinės (riebesnės),
- 4 vidutinio dydžio bananų,
- 3-4 valg. š. miltelinio cukraus,
- 1 arb. š. citrinos sulčių (nebūtina).
Kaip gaminti
Meduolius sutrupinkite dubenyje.
Į kitą dubenį sudėkite grietinę, pagardinkite milteliniu cukrum pagal skonį ir citrinos sultimis (jei naudojate). Išmaišykite.
Imkite apvalią nedidelę išardomą tortinę (aš naudojau 20 cm skermens). Ant jos dugno dėkite 1/3 sutrupintų meduolių, tolygiai padenkite dugną, prispauskite. Užpilkite ketvirtadaliu grietinės, šiek tiek paspauskite, išdėliokite griežinėliais supjaustytus bananus, užpilkite dar ketvirtadalį grietinės. Tada užberkite pusę likusių meduolių, paspauskite, vėl dėkite grietinės sluoksnį, bananus ir vėl grietinę. Tortą apibarstykite likusiais meduolių trupiniais.
Palikite šaldytuve pernakt, kad visi sluoksniai įsigertų grietinės kremo.
Puoškite pagal savo fantaziją. Aš papuošimui naudojau saujelę „maraschino“ vyšnių.
Skanaus!