Kad sparnelių suvalgytumėte mažiau, patiekite su šiaudeliais supjaustytais salierais ir agurkais.
Lipnūs vištienos sparneliai su barbekiu padažu
6 porcijoms reikės:
- 1-1,3 kg vištienos sparnelių,
- 1 didelės skiltelės česnako,
- 2 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- 1 arb. š. saldžiosios paprikos miltelių,
- 1 arb. š. druskos,
- 2 žiupsnių juodųjų pipirų.
Barbekiu padažui:
- 250 ml barbekiu padažo,
- 3,5 valg. š. medaus,
- 2 valg. š. natūralaus arba paprasto pomidorų padažo.
„Ranch“ grietinės ir svogūnų padažui:
- 3 valg. š. grietinės,
- 1 valg. š. majonezo,
- 1/3 mažo svogūno,
- 1 mažos skiltelės česnako,
- 2 valg. š. pieno arba (riebios) grietinėlės,
- 0,5 arb. š. citrinos sulčių,
- 2 žiupsnių druskos,
- 1 žiupsnio juodųjų pipirų.
Kaip gaminti
Sparnelius nuplauname ir gerai nusausiname popieriniu rankšluosčiu. Nuo sparnelių nupjauname smailiąją sparnelio dalį (jos nenaudosime). Kiekvieną sparnelį perpjauname perpus.
Viename dubenyje sumaišome alyvuogių aliejų, druską, paprikos miltelius ir pipirus. Nulupame česnako skiltelę, sutriname česnako spaustuku ir sumaišome dubenyje kartu su prieskoniais. Į dubenį sudedame sparnelius, gerai išmaišome, kad pasidengtų marinatu. Paliekame kmabario temperatūroje trumpai marinuotis, kol pasiruošime barbekiu padažą ir įkais orkaitė.
Barbekiu padažas – į nedidelį puodą sudedame visus ingredientus barbekiu padažui, gerai išmaišome ir kaitiname ant vidutinės ugnies, kol padažas užverda. Padažą verdame maždaug 3 minutes, vis pamaišome. Po to nukeliame nuo ugnies ir atidedame į šalį.
Įkaitiname orkaitę iki 180 C.
Ant kepimo skardos patiesiame kepimo popierių, uždedame orkaitės groteles. Ant grotelių išdėliojame sparnelius. Kepame įkaitintoje orkaitėje 45 min., po to apverčiame ir kepame dar 20 min.
Barbekiu padažą supilame į didelį dubenį. Kai sparneliai iškepa, sudedame visus į barbekiu padažą, išmaišome ir vėl išdėliojame atgal ant grotelių (dubenyje dar liks barbekiu padažo, bet jį panaudosime vėliau).
Orkaitę įkaitiname iki 220 C. Sparnelius pašauname atgal į orkaitę ir kepame 10-15 min.
„Ranch“ padažas – labai smulkiai susmulkiname svogūną, česnako spaustuku išspaudžiame česnaką. Viename dubenėlyje sumaišome visus padažui skirtu ingredientus.
Kai sparneliai iškepa, juos sudedame į dubenį su likusiu barbekiu padažu, išmaišome ir patiekiame su grietinės-svogūnų padažu.
„Ranch“ padažui pagaminti vietoje grietinės galite rinktis natūralų jogurtą, o vietoje pieno įpilti šiek tiek alyvuogių aliejaus.