„Maximos“ maisto gamybos ekspertas Aidas Poleninas sako, kad įvairių vakarienių už tokią sumą galima pasigaminti daugybę, tereikia nebijoti išbandyti tai, ko dar nebandėte.
Daržovių blyneliai už 3 eurus
Reikės:
- 1 cukinijos,
- 4 bulvių,
- 4 morkų,
- 2 kiaušinių,
- 2 šaukštų bulvių krakmolo,
- žiupsnelio druskos.
Visas daržoves sutarkuokite ir sudėję į audinį nuspauskite jų sultis. Į daržovių tarkius įmuškite kiaušinius, įdėkite krakmolo, paskaninkite žiupsneliu druskos ir dėkite į keptuvę kepti.
„Šiuos blynus galima kepti per visą keptuvę arba formuoti nedidelius blynelius. Jeigu norisi, juos galima kepti net vaflių keptuvėje. Keptuvėje pakaks kepti po 4 minutes iš kiekvienos pusės ant nedidelės kaitros ar kol blynai gražiai paruduos. Į šiuos blynus galite įdėti ir kitokių jūsų mėgstamų daržovių“, – patarimais dalijasi A.Poleninas.
Jis teigia, kad prie šių blynų puikiai tiks grietinės ir sezoninių žalumynų padažas.
Vakarienės kaina be nuolaidų: 2,05 euro (500 g cukinijų – 0,65 euro, 500 g šviežių bulvių – 0,50 euro, 500 g morkų – 0,30 euro, krakmolo 400 g pakuotė – 0,60 euro).
Varškės virtinukai už 4 eurus
Reikės:
- 500 g varškės,
- 200 g miltų,
- 2 kiaušinių,
- žiupsnelio druskos,
- poros šaukštelių cukraus.
Varškę sutrinkite su kiaušiniais, cukrumi ir žiupsneliu druskos. Tuomet berkite miltus – pirmiausia tik tiek, kad masę būtų galima maišyti, o po to berkite daugiau, jog tešlą būtų galima minkyti. „Iš tešlos suformuokite pailgos dešrelės formą, supjaustykite ją norimo dydžio gabalėliais ir virkite. Kad atrodytų įdomiau, galite formuoti rutuliukus ar supjaustyti sausainių formelėmis“, – patarimu dalijasi maisto gamybos ekspertas.
Suformuotus gabaliukus sudėkite į verdantį pasūdytą vandenį. Kai gabaliukai iškils, pavirkite juos dar 4-5 minutes. Šie virtinukai unikalūs tuo, kad juos galima valgyti vienus, su mėgstamu saldžiu padažu ar net su priedais, pavyzdžiui, kepintos šoninės gabaliukais ir gražgarstėmis.
Vakarienės kaina be nuolaidų: 3,05 euro (1,55 euro – 500 varškė, 1 kg miltų – 0,69 euro, 6 vnt. kiaušinių – 0,79 euro, 1 kg cukraus – 0,69 euro, 1 kg druskos – 0,33 euro).
Likusius miltus, kiaušinius, cukrų bei druską bus galima panaudoti kitiems patiekalams gaminti.
Vakarienė viename kepimo inde už 5 eurus
Reikės:
- 500 g kepamųjų kiaulienos dešrelių su kmynais (tinka ir kitos rūšies),
- bulvių,
- morkų,
- brokolio,
- 250 g virtų burokėlių,
- alyvuogių aliejaus,
- druskos ir pipirų.
Daržoves nuplaukite, neskustas morkas supjaustykite išilgai šiaudeliais, neluptas bulves supjaustykite skiltelėmis, o virtų burokėlių gumbus supjaustykite į keturias dalis ar perpus, priklausomai nuo jų dydžio, supjaustykite brokolį palei jo šakeles.
„Gaminant vakarienę viename kepimo inde labai svarbu išlaikyti panašias daržovių proporcijas, kad nei vienos nesudegtų ar nebūtų neiškepusios. Tokią vakarienę pagaminsite itin greitai, ilgiausiai užtruks kepimas. Į 180°C orkaitę dėkite kepimo indą su daržovėmis, apšlakstytas alyvuogių aliejumi ir pagardintas prieskoniais. Kepkite jas apie 30 minučių, o tuomet šalia sudėkite ir dešreles. Viską kepkite dar apie 15 minučių, ir vakarienė bus paruošta“, – receptu dalinasi A.Poleninas.
Vakarienės kaina be nuolaidų: 5,13 euro (500 g kepamųjų dešrelių su kmynais – 2,55 euro, 500 g šviežių bulvių – 0,50 euro, 500 g morkų – 0,30 euro, 1 brokolis – 1,29 euro, 250 g virtų luptų burokėlių – 0,49 euro).