Įsidėmėjusi šio jai labai patikusio gėrimo sudedamąsias dalis ypatingos kavos kaunietė nutarė pasigaminti ir namuose.
„Neseniai laukiau svečių ir svarsčiau, kokiu ypatingu skanėstu juos pavaišinti. Prisiminiau Prancūzijoje gertą šaltą kavą ir jos paruošiau. Bičiuliams gėrimo skonis patiko. Jis puikiai atstoja desertą, tonizuoja ir atgaivina karštą dieną“, – pasakojo N.Mažeikienė.
Moteris tikino, kad kaskart kavą dar galima pagardinti vis kokiu nors kitu priedu –grietinėle, apelsino skiltele, cinamono lazdele.
Kava „Napoleonas“
Reikės:
300 mililitrų šaltos kavos,
2 šaukštų sutirštinto pieno,
1 šaukštelio rudojo cukraus,
50 gramų karamelės sirupo,
smulkintų migdolų riešutų,
juodojo šokolado drožlių.
Kavą sumaišykite su karamelės sirupu, tirštintu pienu, cukrumi, pabarstykite šokoladu ir migdolais.