Buvo metas, kai aš juos mėgau (ypač su burokėlių salotomis, tuos mokyklinius), vyresnėlis irgi nespjovė į juos, bet dabar viskas apsisuko, ir kotletus labai retai gaminu.
O jei užsinorime kažko panašaus, tuomet suku galvą, kaip čia pagaminus, kad visiems būtu įdomu.
Tad išbandome naują derinį ir balsuojam: skanu ar ne?
Kotletai ant iešmelių
Iš nurodyto produktų kiekio paruošite 4 porcijas, užtruksite 25 minutes
Reikalingi produktai:
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus,
- 1 nedidelis svogūnas,
- 500 g maltos kiaulienos,
- 100 g varškės sūrio su prieskoniais,
- pagal skonį druskos,
- 1/2 šaukštelio džiovintų raudonėlių,
- 1/2 šaukštelio džiovintų rozmarinų,
- pagal skonį maltų pipirų,
- 2 ryšeliai smidrų.
Kaip gaminti
Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir kepinkite smulkintą svogūną, kol suminkštės. Atvėsinkite.
Sumaišykite maltą kiaulieną, trupintą sūrį, paskaninkite druska, pipirais bei džiovintomis žolelėmis. Šlapiomis rankomis formuokite kotletukus ir suverkite ant medinių iešmelių. Kotletukus patepkite aliejumi.
Kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies apie 10-12 min. nepamiršdami apversti, kad gražiai iškeptų iš visų pusių.
Garnyrui smidrus apvirkite vandenyje, perliekite šaltu vandeniu.