Praėjusią savaitę užsukau į vieną daržovių krautuvėlę ir ten radau burokėlių su lapais. Na kaip nepirksi? Juolab, kad retai tokių randu. Pasigriebiau ir laiminga kulniavau namo, o galvoje jau sukosi sriubos receptas.
Pamenu, vaikystėje močiutė mums virdavo tokią, dabar su šiokiais tokiais nuklydimais viriau aš. Gavosi tikrai skani, lengva sriuba.
Burokėlių sriuba su lapais
Iš nurodyto produktų kiekio išeis 8 porcijos, užtruksite 40 min.
Reikės:
- 3 l daržovių sultinio,
- 5 bulvių,
- 2 didelių morkų,
- 2 svogūnų,
- 2 saldžiųjų paprikų,
- 4 burokėlių lapų,
- 1 šaukštelio rūkytos paprikos miltelių,
- pagal skonį druskos,
- pagal skonį maltų pipirų.
Kaip gaminti
Puode užvirinkite sultinį ir sudėkite pjaustytas bulves. Pavirkite 15 min.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite kubeliais pjaustytus svogūnus ir paprikas. Kai daržovės suminkštės, sudėkite tarkuotas morkas. Kai daržovės bus minkštos, suberkite paprikos miltelius ir išmaišę pakepinkite dar 1 min.
Keptuvės turinį suberkite į puodą su sultiniu.
Burokėlių lapus susmulkinkite ir suberkite į puodą. Pavirkite dar 5-10 min. Pagardinkite druska bei pipirais.
Išjunkite viryklę ir uždengę puodą dangčiu palikite kelias minutes skoniams susimaišyti.
Skanaujame.