Šį patiekalą iš perlinių kruopų pamėgo Plungės restorano lankytojai: šefas išdavė receptą

2019 m. birželio 25 d. 12:20
Lrytas.lt
Receptas
Plungėje veikiančio restorano „Skalvija International Inn“ šefas Vaidas Alminauskas su „Skonio“ skaitytojais dalijasi puikiu receptu. Pagal jį paruoštą perlinių kruopų patiekalą, pasak Vaido, labai pamėgo jo restorano lankytojai.
Daugiau nuotraukų (1)
Pasigaminti nėra sudėtinga, tad pasidarykite sau šventę!
Dalijamės šefo receptu.
Perlinių kruopų rizotas
Reikės:
  • kilogramo perlinių kruopų,
  • stiklainio (600 g) saulėje džiovintų pomidorų,
  • apie 300 gramų šaldytų ar šviežių baravykų,
  • 4-5 morkų,
  • 1 didelio poro,
  • 2 svogūnų,
  • 400 g fermentinio sūrio,
  • 1 l augalinės grietinėlės (16 proc. riebumo),
  • daržovių sultinio.
Kaip paruošti
Kruopas nuplaunu ir brinkinu užpylęs šaltu vandeniu keletą valandų (geriau per naktį) ir verdu ant lėtos ugnies, daržovių sultinyje, kol išvirs.
Baravykus, daržoves, pomidorus sukepinu.
Viską sukrečiu ant išvirtų kruopų, supilu grietinėlę bei tarkuotą sūrį, prieskonius. Viską sumaišau ir palieku uždengęs bent 10 min. susidraugauti skoniams.
Dedame į lėkštę ir kviečiame visus skanauti...
Žinoma, bandykite ir su vištiena ar kita mėsa bei kitokiais ingredientais, aš aprašiau savo mėgstamiausią. Kviečiame ir linkime skanaus, kartais genialumas slypi paprastume. Skanu, sotu ir tikrai nebrangu.
rizotasperlinės kruopostroškinys
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.