Pasigaminti nėra sudėtinga, tad pasidarykite sau šventę!
Dalijamės šefo receptu.
Perlinių kruopų rizotas
Reikės:
- kilogramo perlinių kruopų,
- stiklainio (600 g) saulėje džiovintų pomidorų,
- apie 300 gramų šaldytų ar šviežių baravykų,
- 4-5 morkų,
- 1 didelio poro,
- 2 svogūnų,
- 400 g fermentinio sūrio,
- 1 l augalinės grietinėlės (16 proc. riebumo),
- daržovių sultinio.
Kaip paruošti
Kruopas nuplaunu ir brinkinu užpylęs šaltu vandeniu keletą valandų (geriau per naktį) ir verdu ant lėtos ugnies, daržovių sultinyje, kol išvirs.
Baravykus, daržoves, pomidorus sukepinu.
Viską sukrečiu ant išvirtų kruopų, supilu grietinėlę bei tarkuotą sūrį, prieskonius. Viską sumaišau ir palieku uždengęs bent 10 min. susidraugauti skoniams.
Dedame į lėkštę ir kviečiame visus skanauti...
Žinoma, bandykite ir su vištiena ar kita mėsa bei kitokiais ingredientais, aš aprašiau savo mėgstamiausią. Kviečiame ir linkime skanaus, kartais genialumas slypi paprastume. Skanu, sotu ir tikrai nebrangu.