4 porcijoms reikės:
- 300 g mėgstamų makaronų,
- 2 saujų šviežių špinatų,
- 250 g šaldytų žaliųjų žirnelių,
- 3 česnako skiltelių,
- 100 g pistacijų branduolių,
- 2 valg. š. maistinių mielių,
- 25 g šviežių bazilikų,
- ½ a. š. aitriosios paprikos dribsnių (nebūtinai),
- 1 žaliosios citrinos,
- 4 valg. š. alyvuogių aliejaus,
- druskos ir pipirų,
- 250 g vyšninių pomidorų.
Kaip gaminti
Į verdantį sūdytą vandenį suberkite makaronus ir virkite 8 minutes.
Įdėkite špinatus ir šaldytus žirnelius į puodą su makaronais, išmaišykite ir palikite virti dar 2 minutes.
Vandenį, kuriame virė makaronai perpilkite į puodelį (išsaugokite bent 4 valgomuosius šaukštus makaronų vandens).
Nulupkite česnako skilteles ir kartu su pistacijomis, maistinėmis mielėmis, bazilikais, aitriosios paprikos dribsniais, žaliosios citrinos žievele, žaliosios citrinos sultimis, vandeniu, kuriame virė makaronai, alyvuogių aliejumi ir geru žiupsniu druskos ir pipirų dėkite į maisto trintuvą ir malkite iki vientisos masės.
Supjaustykite vyšninius pomidorus ir dėkite juos į puodą su makaronais ir pistacijų pesto padažu.
Gerai sumaišykite, kad makaronai gražiai pasidengtų šiuo nuostabiu ir gardžiu padažu.
Skanaus!
Už receptą dėkojame tinklaraščiui „Kas tas avokadas“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.