Lavašo traškučiai taip greitai ir paprastai paruošiami, o rezultatas toks puikus, kad stebėsitės, kodėl neatradote šio skanėsto anksčiau.
Lavašo traškučius galima paruošti tiek orkaitėje, tiek kepsninėje, jeigu turite tokią, kurioje reguliuojama temperatūra.
Įkaitinkite ją iki 180 laipsnių.
Lavašo lakštą ištieskite ant pjaustymo lentos ar kito paviršiaus.
Aptepkite aliejumi arba majonezu.
Apibarstykite česnakų granulėmis, prieskoninėmis žolelėmis, druska.
Jeigu norite – tiks ir sūris, tik jo sluoksnis neturėtų būti storas.
Picos peiliu arba žirklėmis supjaustykite (sukarpykite) lavašą trikampėliais, juos išdėliokite ant kepimo skardos ir pašaukite kepti.
Kepkite 4 minutes, kol pakraštėliai pradės ruduoti.
Ištraukite iš orkaitės kepimo skardą, sudėkite traškučius į lėkštę ir leiskite atvėsti.
Skanaukite! Pažadame – netrukus norėsite kepti vėl.