Bet ne bėda, jei jos ir nėra. Susukite kebabus į foliją ir pašildykite orkaitėje.
Kebabai su triušienos gabalėliais ir gaiviu padažu
6 vnt. reikės:
- 400 g triušienos mėsos juostelių (galite keisti vištienos krūtinėle);
- 1 a. š. maltų kuminų;
- 1 a. š. maltų ciberžolių;
- 1 a. š. maltų rūkytų paprikų;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- 6 vnt. vidutinio dydžio tortilijų;
- 1 nedidelės romaninės salotos ar Pekino kopūsto;
- gabalėlio šiaudeliais pjaustyto agurko.
Padažui:
- 3 v. š. natūralaus tiršto jogurto arba grietinės;
- 3 v. š. majonezo;
- 3 skiltelių česnako;
- didelio žiupsnio pjaustytų šviežių krapų;
- druskos.
Kaip gaminti
Dubenėlyje sumaišykite jogurtą, majonezą, išspauskite česnako skilteles, sudėkite krapus, pagardinkite druska, išmaišykite ir padėkite padažą į šaldytuvą.
Triušienos juosteles supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite į keptuvę su šlakeliu aliejaus ir pakepkite kelias vis pamaišydami, kol gabalėliai iškeps. Tada suberkite prieskonius, pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, išmaišykite, perdėkite į lėkštę.
Įkaitinkite elektrinį grilį.
Ant tortilijų dėkite šaukštą padažo, šiek tiek pjaustytų salotų, agurko, keletą triušienos gabalėlių, dar šiek tiek padažo uždėkite, susukite tortilijas ir paskrudinkite.
Skanaus!