2 porcijoms reikės:
- apie 80 g vytinto kumpio „Prosciutto“ riekelių;
- 1 nedidelės romaninės salotos;
- 3 didelių ridikėlių;
- 4 vnt. virtų kiaušinių;
- 8 vnt. vyšninių pomidorų;
- šlakelio tiršto balzaminio acto;
- šlakelio alyvuogių aliejaus;
- druskos, maltų juodųjų pipirų;
- žiupsnelio pjaustytų šviežių krapų.
Kaip gaminti
Kumpio riekeles iš abiejų pusių apskrudinkite sausoje keptuvėje arba 180 laipsnių orkaitėje. Perdėkite į lėkštę, iškklotą popieriniu virtuviniu rankšluoščiu ir palikite atvėsti.
Lėkštėje išdėliokite pjaustytas salotas, ridikėlius, pomidorus.
Apšlakstykite balzaminiu actu, pagardinkite žiupsneliu druskos, maltais juodaisiais pipirais. Išdėliokite kiaušinio skilteles, kumpio gabalėlius, apšlakstykite alyvuogių aliejumi, užberkite krapų.
Skanaus.