Šaldyti bananų kasneliai su datulių karamele
Reikės (apie 20 saldainių):
2 gerai prinokusių bananų,
12 minkštų datulių,
3 šaukštų riešutų sviesto (naudojome traškų žemės riešutų sviestą su riešutų gabaliukais),
žiupsnio druskos,
6 šaukštų kakavos,
6 šaukštų ištirpinto kokosų aliejaus,
1-2 šaukštų agavų, klevų arba datulių sirupo (pagal norimą saldumą).
Kaip gaminti
Bananus supjaustome kelių cm storio gabaliukais, sudedame į dėžutę, išklotą kepimo popieriumi (ar ant kito plokščio paviršiaus, kuris tilptų į jūsų šaldiklį), kad gabaliukai nesiliestų, ir paliekame sušalti per naktį.
Iš datulių išimame kauliukus, datules užpilame karštu vandeniu ir palaikome apie minutę.
Nulupame odelę (nebūtina, bet skaniau be jos) ir rankiniu maisto smulkintuvu datules sutriname.
Į datulių masę įmaišome riešutų sviestą ir druską.
Ant kiekvieno banano gabaliuko šaukšteliu ar mentele dosniai tepame datulių masės.
Vėl porai valandų dedame į šaldiklį.
Kakavą gerai išmaišome su kokosų aliejumi ir sirupu.
Kiekvieną banano gabaliuką apliejame šokoladu (dirbti reikia greitai, nes bananai visai greit pradeda tirpti), galima pabarstyti kokoso drožlėmis ar smulkintais riešutais.
Vėl dedame į šaldiklį bent porai valandų. Prieš valgant kelias minutes palaikome kambario temperatūroje, o šiaip laikome šaldiklyje.
Už recetą dėkojame tinklaraščiui „Follow your spoon“.
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.