Tai desertas, kuris buvo ne tik skanus, bet ir puikiai atrodo ant stalo. Desertas, kuris pranoko mano pačios lūkesčius ir pasiteisino 100 procentų.
Pasigaminkite – ir patys tuo įsitikinsite, o aš, kaip visada, lauksiu jūsų atsiliepimų.
O dabar prie recepto.
Desertiniai tinginio krepšeliai
Reikalingi produktai
Krepšelių pagrindui:
- 180 g sausainių (bet kokų),
- 60-70 g sviesto,
- 100 g juodojo šokolado.
Įdarui:
- 180 g varškės,
- 1 v. š. grietinės,
- cukraus pagal skonį,
- vaisiai ar uogos.
Kaip gaminti
Iš pradžių paruošiau desertinių krepšelių pagrindą.
Sausainius sutrupinau.
Dubenėlyje ištirpinau sviestą, šokoladą ir supyliau ant sausainių. Viską gerai išmaišiau.
Į formelės sudėjau keksiukų popierėlius, į juos sudėjau paruoštą trupintų sausainių masę.
Gerai prispaudžiau šaukštu ir pastačiau į šaldytuvą sutvirtėti.
Varškę su grietine sutryniau trintuvu, pagardinau cukrumi (galite naudoti kreminę varškę arba daryti kitokį kremą, aš pasirinkau paprastesnį variantą ir produktus, kurių tuo metu turėjau namuose).
Ant sustingusių krepšelių pagrindo dėjau varškės kremo ir papuošiau uogomis.
Taip galite pasigaminti ir paprastą tinginį, jį supjaustyti ir taip paruošti dedertinius tinginio krepšelius.
Skanaus!