Burokėlius marinavau, bet jeigu skubate, galite juos tiktai iškepti orkaitėje ir atvėsinti. Orkaitėje kepti burokėliai skanesni nei paprastai virti – turi karamelinio saldumo, kuris užburia nuo pirmojo kąsnio.
O jeigu marinavimui galite skirti bent kelias valandas, labai rekomenduoju išmėginti šį mano klasika tapusį burokėlių marinatą.
Silkių užkandis – tartaras
Reikės:
- dviejų didelių riekių ruginės duonos (naudojau rupių miltų visagrūdę),
- apie 150 g silkių filė,
- 1 didelio burokėlio,
- 4 apelsino arba mandarino skiltelių,
- druskos ir pipirų pagal skonį.
Marinatui (visko po 2 v. š.):
- alyvuogių aliejaus,
- medaus,
- acto,
- sojų padažo,
- 2–3 česnako skiltelių.
Papuošti:
- kanapių sėklų, žalumynų (naudojau jaunus burokėlių lapelius, čiobrelius).
Kaip gaminti
Burokėlį supjaustykite į 4 dalis, apšlakstykite aliejumi, įvyniokite į foliją ir pašaukite į 200 laipsnių orkaitę. Kepkite maždaug valandą arba tol, kol burokėlis taps minkštas.
Sumaišykite visus marinatui naudojamus ingredientus, sutraiškykite česnakų skilteles ir užpilkite ant atvėsusio ir plonais griežinėliais ar kubeliais supjaustyto burokėlio. Išmaišykite ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms, o geriausia – nakčiai.
Iš duonos riekių išpjaukite apskritimus. Puiku, jeigu turite specialią apvalią formą be dugno. Jeigu ne, imkite dubenėlį ir palei jo kraštus išpjaukite iš duonos apskritimus.
Ant duonos dėkite sluoksnį burokėlių.
Silkę supjaustykite kubeliais ir dėkite ant burokėlių.
Papuoškite mandarino arba apelsino riekelėmis, kanapių sėklomis, apibarstykite žalumynais.
Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi.