Mano vyras ir dabar prisimena mano gamintus valgius su kalmarais – tai buvo tiek karšti patiekalai, tiek salotos.
Šiandien pagaminau kalmarų salotas – kaip ir kažkada jaunystėje, taip ir dabar jos buvo labai skanios.
Vos keliolika minučių, ir kalmarų salotos karaliaus ant jūsų stalo.
Kalmarų salotos
Reikės:
- 200 g konservuotų kalmarų (aliejuje),
- 150 g žaliųjų žirnelių (konservuotų),
- 3-4 kiaušinių (kietai virtų),
- 2-3 šviežių agurkų,
- svogūnų laiškų,
- majonezo,
- pipirų ir druskos.
Kaip gaminti
Kalmarus ir visus recepte išvardintus produktus susmulkinau.
Paruoštas salotas pagardinau šviežiai maltais pipirais, druska ir majonezu. Išmaišiau. Salotos paruoštos.
Šioms salotoms naudojau majonezą su kietuoju sūriu, kuris labai tiko.
Jeigu norite sotesnių salotų, įdėkite virtų ryžių!
Skanaus!