Reikės:
200 g kiaušininių makaronų,
1 v. š. sezamų aliejaus,
100 g vištos krūtinėlės,
2 v. š. alyvuogių aliejaus,
2 česnako skiltelių,
50 g žirnių ankščių,
50 g vytinto kumpio,
2 a. š. šviesiojo sojų padažo,
2 a. š. tamsiojo sojų padažo,
1 v. š. ryžių vyno acto,
1/2 a. š. maltų baltųjų pipirų,
1/2 a. š. rudojo cukraus,
1/2 a. š. druskos,
2 laiškinių svogūnų.
Marinatui:
2 a. š. šviesiojo sojų padažo,
2 a. š. ryžių vyno acto,
1 a. š. sezamų aliejaus,
1/2 a. š. maltų baltųjų pipirų.
Kaip gaminti
Makaronus dėkite į verdantį vandenį ir virkite 3–5 minutes. Nupilkite vandenį, perplaukite makaronus šaltu vandeniu. Sudėkite į dubenį, įmaišykite šaukštą sezamų aliejaus ir padėkite į šalį.
Sumaišykite visus marinato ingredientus. Vištos krūtinėlę supjaustykite juostelėmis ir sudėkite į marinatą. Leiskite pasimarinuoti 10 minučių.
Gilioje kiniškoje keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus, sudėkite vištieną. Maišydami kepkite virš aukštos ugnies 3 minutes, tada vištieną išimkite iš keptuvės ir sudėkite į lėkštę.
Išvalykite keptuvę, įkaitinkite šaukštą aliejaus, suberkite smulkintą česnaką. Berkite žirnius, juostelėmis pjaustytą kumpį ir maišydami kepkite apie minutę.
Į keptuvę sudėkite makaronus, pilkite 2 šaukštelius šviesiojo ir 2 šaukštelius tamsiojo sojų padažo, šaukštelį ryžių vyno acto, berkite pipirus, cukrų, druską ir smulkintus svogūnų laiškus. Išmaišykite ir kepkite porą minučių.
Į keptuvę suberkite vištieną ir sumaišykite su makaronais. Kepkite dar 3–4 minutes, kol vištiena visiškai iškeps.
Į makaronus pilkite šaukštelį sezamų aliejaus, išmaišykite ir iš karto patiekite. Sezamų aliejus neleidžia makaronams sulipti, o jei naudosite skrudintų sezamų aliejų, patiekalas bus dar ir fantastiško aromato.