Pamenate šiuos blynus? Tie, kurie mano maisto įrašus seka nuo pradžių, turėtų juos prisiminti, nes šie blynai mušė rekordus ir sulaukė daug pagyrų.
Priešistorė tokia, kad šį receptą, radusi viename kulinariniame žurnale, parodžiau savo tetai. Ji susidomėjo ir išbandė. Patiko.
Kai aš susidomėjau maisto gaminimu ir pradėjau rašyti „Samčio užrašus“, susiradau tą žurnaliuką ir pagaminau blynus savo šeimai. Tuomet pasidalinau šiuo receptu puslapyje, ir prasidėjo... Buvo daug „patinka“ paspaudimų, daug pasidalinimų, o jau komentarų gražumas... Visi, kurie juos bandė – gyrė.
Šiandien šį receptą prikeliu vėl, nes reikia tokį „lobį“ ir į tinklaraštį įtraukti, ir nuotraukas atnaujinti, ir jums priminti. Geri dalykai turi gyventi.
Troškinti bulvių ir varškės blynai
Iš nurodyto produktų kiekio pagaminsite 2 asmenims, užtruksite 30 min.
Reikalingi produktai:
- 6 bulvės,
- 200 g varškės,
- 2 kiaušiniai,
- 2 šaukštai bulvių krakmolo,
- pagal skonį druskos,
- pagal skonį maltų pipirų,
- 3 šaukštai grietinės,
- šlakelis aliejaus.
Kaip gaminti
Bulves nuskusti ir sutarkuoti burokine trintuve.
Varškę sumaišyti su kiaušiniais, krakmolu, druska bei pipirais. Į varškės masę įmaišyti bulves.
Iš masės padaryti paplotėlius ir dėti į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Apkepti iš abiejų pusių.
Dėti apkeptus paplotėlius į puodą, įpilti truputį vandens, dėti grietinės ir troškinti 15-20 min. ant nestiprios kaitros.
Pastaba: jeigu bulvių masė vandeninga, lengvai nuspauskite rankomis.