Nusipirkusi šviežio kopūsto, nusprendžiau padaryti balandėlių, tik kiek kitokių.
Ir patikėkit – nematau jokio skirtumo tarp tradicinių balandėlių ir šio mano patiekalo, kuriam paruošti sugaišau dar ir mažiau laiko, argi ne puiku?
Suintrigavau?
Balandėliai kitaip arba vienas didelis balandėlis
Reikės:
- 1-1,5 kg šviežio kopūsto,
- 500 g vištienos faršo (galite naudoti ir kitokį),
- 100 g virtų ryžių,
- 2-4 morkų,
- sviesto,
- paukštienos prieskonių,
- prieskoninių žolelių,
- pipirų ir druskos.
Kaip gaminti
Kopūstą trumpai apviriau, kad lapai lengviau nusiimtų.
Vištienos faršą sumaišiau su virtais ryžiais, pagardinau prieskoniais ir druska.
Burokine trintuve sutarkavau morkas.
Kai visus produktus pasiruošiau, liko juos sudėti į kepimo indą.
Į kepimo indą sluoksniais sudėjau kopūsto lapus (ne visus), ant jų – paruošto vištienos faršo, tarkuotų morkų, vėl kopūstų – kol sudėjau visus produktus. Gali būti vienas ar keletas sluoksnių.
Ant viršaus uždejau kopūsto lapus, likusias morkas, užtarkavau sviesto, pagardinau druska.
Į kepimo indą įpyliau truputį vandens, uždengiau folija ir pastačiau į orkaitę kepti.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 50-60 min. (likus 15 min. iki kepimo pabaigos foliją nuėmiau).
Viskas. Vienas didelis balandėlis arba balandėliai kitaip paruošti.
Pjaustome norimo dydžio porcijomis, gardiname grietine ar be jos, ir skanaujam.