Ar man vienai būna taip, kad prisiperku bananų, jie stovi savaitę nejudinami, o tada skubiai reikia vykdyti jų gelbėjimo operaciją?
Kad ir kaip būtų, gavosi nuostabūs keksai – jie lengvai pagaminami, puikiai tinka greitiems pusryčiams ar sveikam užkandžiui, o kam aktualu – jie augalinės kilmės ir be miltų. Tobula, ar ne?
Šaldytuve sandariame indelyje jie stovės kelias dienas, bet manau suvalgysit greičiau.
Bananiniai keksai
6 keksams reikės:
- stiklinės avižų;
- 2 bananų (kuo labiau sunokę, tuo geriau);
- 2 v. š. riešutų sviesto;
- 2 v. š. kokosų aliejaus;
- 2-3 v. š. klevų sirupo (geriausia reguliuotis pagal save – kaip saldžiai mėgstat, kiek prinokę ir kiek saldūs bananai ir pan., tiesiog ragaukit);
- poros saujų mėgstamų/turimų riešutų – aš naudojau migdolus ir graikinius;
- saujos kokoso drožlių.
Gaminimo eiga:
Keptuvėje ar puode ištirpiname kokosų aliejų, dedame riešutų sviestą, dar šiek tiek pakaitiname ir išmaišome.
Bananus sutriname šakute, riešutus šiek tiek pasmulkiname.
Dideliame dubenyje sumaišome visus ingredientus.
Gautą masę dedame į keksus formas, prieš tai jas patepame kokosų aliejumi, šauname į orkaitę ir kepame apie 25 minutes 160 laipsnių temperatūroje.
Ištraukus iš orkaitės leidžiame pilnai atvėsti.
Valgome su jogurtu bei mėgstamomis uogomis ar vaisiais.
Receptu pasidalijo „But first – food“