Bulvių salotos su smidrais ir ridikėliais

2019 m. gegužės 24 d. 09:04
„Kas tas avokadas“
Receptas
Bulvių salotos su smidrais ir ridikėliais, arba kitaip aš jas dar vadinu „paskutinėmis pavasario pasispardymo salotomis“.
Daugiau nuotraukų (1)
Šiose salotose puikiai tinka smidrai, o ir gegužės mėnuo yra metas, kai  turguose pasirodo šviežiausi smidrai. Ir taip, žinau, kad jų kaina truputėlį kandžiojasi, bet juk visada smagu pasilepinti fantastišku skoniu.
Bet netgi jei jums nepavyko gauti šviežių smidrų, šiame patiekale galite drąsiai juos keisti šaldytomis šparaginėmis pupelėmis, kurių galima rasti kiekvienoje parduotuvėje.
Bulvių salotos su smidrais ir ridikėliais
Reikės (4 porcijoms):
  • 500 g bulvių,
  • ¼ puodelio (60 ml) alyvuogių aliejaus,
  • 50 g šviežių petražolių,
  • 50 g šviežių krapų,
  • 2 valg. š. garstyčių,
  • 1 citrinos sulčių,
  • druskos ir pipirų,
  • ¼ puodelio vandens nuo virtų bulvių,
  • 125 g šviežių smidrų arba šaldytų šparagų,
  • 5 vnt. ridikėlių.
Kaip gaminti 
Išverdame bulves supjaustę jas norimo dydžio gabaliukais.  Bulvėms išvirus, pasiliekame ¼ puodelį vandens, kuriame jos virė.
Paruošiame smidrus. Išverdame juos.
Supjaustome ridikėlius.
Gaminame padažą. Trintuvu arba dubenėlyje sumaišome smulkiai pjaustytas petražoles, krapus, garstyčias, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, vandenį nuo bulvių, druską ir pipirus.
Sumaišome bulves, smidrus, ridikėlius ir padažą.
Skanaus!
salotosmišrainė^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.