Šiose salotose puikiai tinka smidrai, o ir gegužės mėnuo yra metas, kai turguose pasirodo šviežiausi smidrai. Ir taip, žinau, kad jų kaina truputėlį kandžiojasi, bet juk visada smagu pasilepinti fantastišku skoniu.
Bet netgi jei jums nepavyko gauti šviežių smidrų, šiame patiekale galite drąsiai juos keisti šaldytomis šparaginėmis pupelėmis, kurių galima rasti kiekvienoje parduotuvėje.
Bulvių salotos su smidrais ir ridikėliais
Reikės (4 porcijoms):
- 500 g bulvių,
- ¼ puodelio (60 ml) alyvuogių aliejaus,
- 50 g šviežių petražolių,
- 50 g šviežių krapų,
- 2 valg. š. garstyčių,
- 1 citrinos sulčių,
- druskos ir pipirų,
- ¼ puodelio vandens nuo virtų bulvių,
- 125 g šviežių smidrų arba šaldytų šparagų,
- 5 vnt. ridikėlių.
Kaip gaminti
Išverdame bulves supjaustę jas norimo dydžio gabaliukais. Bulvėms išvirus, pasiliekame ¼ puodelį vandens, kuriame jos virė.
Paruošiame smidrus. Išverdame juos.
Supjaustome ridikėlius.
Gaminame padažą. Trintuvu arba dubenėlyje sumaišome smulkiai pjaustytas petražoles, krapus, garstyčias, citrinos sultis, alyvuogių aliejų, vandenį nuo bulvių, druską ir pipirus.
Sumaišome bulves, smidrus, ridikėlius ir padažą.
Skanaus!