Spagečiai su aliejumi, česnakais ir aitriosiomis paprikomis
Reikalingi produktai (2 porcijoms):
6 šaukštai alyvuogių aliejaus,
6 skiltelės česnako,
1 aitriosios paprikos ankštis,
½ raudonosios paprikos,
200-250 g visagrūdžių spagečių.
Pagardinti: petražolės, veganiškas parmezanas.
Paruošimas
Išvirkite makaronus (9-12 min.) sūdytame vandenyje, kad būtų kietoki („al dente“).
Česnakų skilteles supjaustykite. Papriką susmulkinkite mažučiais gabalėliais.
Įkaitinkite aliejų keptuvėje. Sudėkite česnakus ir aitriąsias paprikas, vėliau – ir raudonąją papriką. Kepkite ant labai mažos ugnies 4-5 min. Česnakus būtina maišyti, kad paskrustų vienodai.
Išvirtus makaronus sumaišykite su aliejumi, česnakais ir paprikomis. Galite įdėti petražolių.
Viską gerai išmaišykite. Galima pagardinti augaliniu parmezanu arba maistinių mielių dribsniais (jie suteikia sūrio skonio).
Skanaus!
Receptu pasidalijo „AuGalingas pirmadienis“
„AuGalingas pirmadienis“ yra visuomenės sveikatos projektas, skatinantis vartoti daugiau daržovių, vaisių, grūdinių kultūrų ir vieną dieną per savaitę atsisakyti mėsos. Tą padaryti nebus sunku, nes kiekvieną pirmadienį dalinsimės naujų, auGalingų patiekalų receptais, padėsiančiais pradėti savaitę sveikai, energingai ir skaniai.