Tai dar vienas puikus tortukas, kuris pagaminamas labai greitai ir nenaudojant orkaitės.
Išties skoniu šis tortas panašus į „Napoleoną“, tik, kaip minėjau, pagaminamas daug kartų greičiau, lengviau ir paprasčiau.
Aš naudojau 22 cm skersmens tortui skirtą formą nusegamais šonais, bet formą galite rinktis kokią tik norite.
Nekeptas sausainių „Auselių“ tortas
Reikės:
- 600-700 g sausainių „Auselės“,
- 1 skardinės saldaus sutirštinto pieno (385 g),
- 200 g sviesto,
- citrinų sulčių pagal skonį,
- uogienės (spanguolių, juodųjų serbentų ar kitos rūgštesnės).
Kaip gaminti
Sviestas ir sutirštintas pienas turi būti kambario temperatūros!
Sviestą ir sutirštintą pieną gerai suplakiau iki vientisos masės, pagardinau citrinos sultimis. Kremas tortui paruoštas.
Tortinės dugną išklojau kepimo popieriumi, jį ištepiau paruoštu kremu.
Ant kremo sudėjau sluoksnį sausainių, ant viršaus – paruošto kremo.
Sudėjus kelis sausainių sluoksnius, vieną pertepimą padariau su spanguolių uogiene (galite daryti ir be uogienės, bet ji puikiai tinka šiam tortui).
Viršutinį sausainių sluoksnį irgi negausiai sutepiau kremu ir apibarsčiau sausainių trupiniais (keletą sausainių pasilikau trupiniams, kuriuos panaudojau torto viršui ir šonams papuošti).
Štai ir viskas. Tortas pagamintas. Statome į šaldytuvą ir leidžiame tortui subręsti (aš laikiau per naktį).
Mums tortas buvo skanesnis, kai išimtas iš šaldytuvo pastovėjo kambario temeratūroje.
Skanaus!