Ne veltui dabar jau rašau 10-ąjį savo receptų sąsiuvinį. Žinau tai jau gal nebemadinga, bet nieko negaliu padaryti, man daug smagiau vartyti užrašytus receptus, o ne landžioti internete ir jų ten ieškoti. Nes kartais atrodo viską atsimeni, o praeina laikas ir išdyla iš galvos.
Tad užsirašiusi, aš garantuota, kad panorus gaminti, receptą visada rasiu savo užrašuose.
Porcijos 6.
Užtruksite apie 1 val.
Ingredientai:
- 700 g maltos kiaulienos;
- 1 kiaušinis;
- Žiupsnis druskos;
- Žiupsnis pipirų;
- 1 svogūnas;
- 1 a. š. maltos mėsos prieskonių.
Sūrio padui:
- 300 g fermentinio sūrio;
- 3 kiaušiniai;
- 3 v. š. majonezo.
Sūrį sutarkuojame. Į jo masę mušame kiaušinius, dedame majonezą. Masę gerai išmaišome. Paskleidžiame plonu sluoksniu kepimo skardoje ir dedame kepti į iš anksto įkaitintą iki 170 laipsnių C įkaitintą orkaitę 15–20 min, kol iškeps ir gražiai apskrus. Paliekame šiek tiek pravėsti.
Į maltą kiaulieną beriame prieskonius, mušame kiaušinį, dedame smulkintą svogūną. Masę išmaišome ir paskleidžiame ant sūrio pado. Susukame gražiai į vyniotinį. Dedame kepti į orkaitę 35 – 40 min.
Vyniotinį mes valgėme su orkaitėje keptomis bulvėmis ir džiovintų baravykų padažu.
Bulves nuskutame, supjaustome skiltelėmis, jei bulvės nedidukės, perpjauname pusiau. Apverdame 10 min. Bulves pabarstome druska, pipirais, žiupsniu kmynu, džiovintu raudonėliu. Patepame riebalais vištų arba ančių. Dedame kepti į orkaitę kartu su vyniotiniu 35–40 min.
Receptu pasidalijo „Kviečiu į virtuvę“