Karamelizuotų bananų dedu visur: į blynus, košes, ledus, įvairius desertus. Juos pagaminti užtruksite vos keletą minučių, o skonis – pasakiškas. Jei laikotės dietos ir ribojate cukraus kiekį, tiesiog kepkite šiuos blynus be karamelizuotų bananų – jie ir vieni labai skanūs.
Blynai su karamelizuotais bananais
Reikės:
- 1,5 puodelio avižinių miltų,
- 1 a. š. kepimo miltelių,
- žiupsnio druskos,
- 2 bananų,
- 2 kiaušinių,
- 1 puodelio pieno,
- 3 v. š. sviesto,
- 3 v. š. medaus,
- 0,5 a. š. vanilės ekstrakto.
Karamelizuotiems bananams:
- 1,5 banano,
- 1 v. š. lydyto sviesto,
- 3 v. š. klevų sirupo,
- 1/2 a. š. cinamono,
- karijų riešutų.
Kaip gaminti
Išplakite kiaušinius, įmaišykite trintus bananus kartu su pienu ir vanilės ekstraktu, viską gerai išmaišykite. Supilkite ištirpintą sviestą su medumi, išmaišykite.
Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir druska, į juos supilkite šlapius ingredientus. Gerai išmaišykite.
Keptuvėje įkaitinkite šiek tiek lydyto sviesto, formuokite blynelius ir kepkite iš abiejų pusių po keletą minučių.
Kitoje keptuvėje ištirpinkite lydytą sviestą, suberkite cinamoną, įpilkite klevų sirupą. Kai viskas užvirs, sudėkite pjaustytus bananus. Kepkite, kol bananai lengvai karamelizuosis.
Blynelius patiekite karštus kartu su karamelizuotais bananais ir lengvai keptuvėje pakepintais karijų riešutais. Skrudinti karijų riešutai suteikia malonaus aromato blyneliams ir subalansuoja skonį šiek tiek sumažindami saldumo pojūtį.
Iš šio kiekio gavosi 3-4 porcijos. Blynai pakankamai sotūs, vienu kartu daug nesuvalgysi.
Vietoje avižinių miltų galite naudoti tiek speltų, tiek kvietinius. Dėl avižinių miltų blynai bus šiek tiek sausesni, tačiau jie yra viena iš sveikesnių miltų alternatyvų.