Pasakiškai skanus pesto padažas išgelbės bet kokį patiekalą

2019 m. gegužės 9 d. 15:32
Domantė Slapšinskaitė, „But first – food“
Receptas
Pesto yra vienas iš nuostabiausių ir universaliausių padažų/pagardų. Jis super lengvai pagaminamas, švarios sudėties ir tinka praktiškai prie visko.
Daugiau nuotraukų (1)
Atrodo, jog kažko trūksta patiekale? Dėk šaukštą pesto – ir viskas bus čiki piki.
Pesto variacijų yra daug – tiek bazilikus keičiant kalendromis, petražolėmis ar mėtomis, tiek kedrines pinijas keičiant pistacijomis, graikiniais riešutais ar migdolais.
Šįkart aš vietoj kedrinių pinijų naudojau saulėgrąžų sėklas. Kodėl? Nes jos kokius 5 kartus pigesnės nei kedrinės pinijos. Ar jaučiasi skirtumas? Šiek tiek, bet skonis vis tiek pasakiškas!
Reikės:
  • apie 40-50 g šviežio baziliko;
  • didelės saujos saulėgrąžų sėklų;
  • 4-5 v. š. tarkuoto parmezano;
  • 3 skiltelių česnako;
  • 40-50 ml tyro alyvuogių aliejaus;
  • citrinos sulčių;
  • druskos.
Gaminimo eiga
Saulėgrąžų sėklas gražiai apskrudiname keptuvėje. Leidžiame šiek tiek pravėsti.
Visus ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir triname iki vientisos masės.
Laikome sandariame inde, šaldytuve iki savaitės ar 10 dienų.
Receptu pasidalijo „But first – food“
pestopadažas^Instant
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.