Atrodo, jog kažko trūksta patiekale? Dėk šaukštą pesto – ir viskas bus čiki piki.
Pesto variacijų yra daug – tiek bazilikus keičiant kalendromis, petražolėmis ar mėtomis, tiek kedrines pinijas keičiant pistacijomis, graikiniais riešutais ar migdolais.
Šįkart aš vietoj kedrinių pinijų naudojau saulėgrąžų sėklas. Kodėl? Nes jos kokius 5 kartus pigesnės nei kedrinės pinijos. Ar jaučiasi skirtumas? Šiek tiek, bet skonis vis tiek pasakiškas!
Reikės:
- apie 40-50 g šviežio baziliko;
- didelės saujos saulėgrąžų sėklų;
- 4-5 v. š. tarkuoto parmezano;
- 3 skiltelių česnako;
- 40-50 ml tyro alyvuogių aliejaus;
- citrinos sulčių;
- druskos.
Gaminimo eiga
Saulėgrąžų sėklas gražiai apskrudiname keptuvėje. Leidžiame šiek tiek pravėsti.
Visus ingredientus dedame į maisto smulkintuvą ir triname iki vientisos masės.
Laikome sandariame inde, šaldytuve iki savaitės ar 10 dienų.
Receptu pasidalijo „But first – food“