Šiandien pietums ar vakarienei rekomenduoju pasigaminti nepaprastai skanią vištienos užkepėlę.
Patikėkite, darbo nedaug, o rezultastas – superinis. Nuotrauka to neperteikia – patiekalas išties daug skanesnis, nei man pasisekė jį nufotografuoti.
Vištienos užkepėlė
Reikės:
- 0,5 kg vištienos krūtinėlių,
- 400-500 ml grietinėlės (12 %),
- 2-3 morkų,
- 3-4 virtų bulvių,
- 100-150 g tarkuoto sūrio,
- vištienos prieskonių,
- svogūno,
- svogūnų laiškų ar kitų žalumynų (krapų, petražolių),
- pipirų ir drusos,
- aliejaus kepti.
Kaip gaminti
Vištienos krūtinėlę supjausčiau nedideliais gabaliukais ir pagardinusi prieskoniais apkepiau keptuvėje.
Į keptuvę su vištiena sudėjau smulkiai pjaustytą svogūną, tarkuotas morkas ir patroškinau kartu iki daržovės suminkštės. Po to supyliau grietinėlę ir pakaitinau iki užvirimo.
Į kepimo indą sudėjau virtas ir kiek smulkiau pjaustytas bulves, ant viršaus sudėjau vištieną su morkomis ir grietinėle.
Ant viršaus užbarsčiau tarkuoto sūrio ir pašoviau orkaitėn. Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 15 min.
Užkepėlė pagaminta.
Apibarsčiau smulkintais svogūnų laiškais. Niam niam... tikras skanumėlis!