O kartais, išeina visiški netyčiukai, kai absoliučiai negalvodama ir tiksliai nematuodama sumetu ingridientus, bet būna tobulas rezultatas.
Šis braunis toks ir yra – tobulas netyčiukas. Krepšy gulėjo keli pajuodę bananai, kuriuos verkiant reikėjo sunaudoti, nes kitaip butų keliavę į šiukšliadėžę. Maisto švaistyti aš nemėgstu (bet čia jau atskira tema), tad atlikau jų gelbėjimo misiją.
P.S. Recepte rasit druską. Ji tikrai nėra būtina, bet man labai patinka ją dėti į desertus (ar pabarstyti ant viršaus), taip „susireguliuoja“ skonis.
Reikės:
- 3-4 labai prinokusių bananų;
- 110g miltų (aš naudojau speltos);
- 3 v. š. kakavos;
- 3-5 v. š. klevų sirupo (jei mėgstat saldžiau, dėkite daugiau);
- 150 ml skysto kokosų aliejaus;
- 2 v. š. riešutų sviesto;
- 1 a. š. vanilės ekstrakto;
- žiupsnelio stambios druskos.
Gaminimo eiga:
Viename dubenyje sumaišome šlapius ingridientus (išskyrus riešutų sviestą): šakute sutriname bananus, pilame ištirpintą kokosų aliejų, klevų sirupą.
Kitame dubenyje sumaišome miltus su kakava.
Sausus ingridientus sumaišome su šlapiais.
Ant kepimo formos patiesiame kepimo popieriaus, (taip braunis išsiims super lengvai ir nereikės šveisti kepimo formos), supilame visą masę. Ant viršaus dedame riešutų sviestą ir šaukšto pagalbą jį pasklaidome ant braunio masės paviršiaus.
Kepame 180 laipsnių temperatūroje 35-40 minučių.
Leidžiame šiek tiek pravėsti.
Pjaustome norimo dydžio gabaliukais ir apibarstome druska.
Receptu pasidalijo „But first – food“