Šaldytuve šie lietiniai ilgai neišdžius – net kelias dienas liks tokie pat minkšti, kaip ir ką tik iškepti.
Nors tešla – su majonezu, tokius lietinius galima valgyti ne tik su pikantiškais, bet ir saldžiais priedais. Tik jeigu ruošite lietinius ne su saldžiu įdaru, į tešlą nedėkite cukraus.
Lietiniai iš tešlos su majonezu
Reikalingi produktai:
- 10 v. š. miltų,
- 0,5 l šilto vandens,
- 2 v. š. majonezo,
- 2 kiaušinių,
- 2 v. š. cukraus,
- 2 v. š. augalinio aliejaus,
- druskos.
Kaip gaminti
Į dubenį dėkite majonezą, įmuškite kiaušinius, cukrų, druską ir viską gerai suplakite šluotele arba plaktuvu.
Berkite persijotus miltus, supilkite šiltą vandenį, viską sumaišykite, įsitikinkite, kad neliko gumulėlių. Palikite tešlą pastovėti 30 min. Jeigu ji per tiršta, pilkite dar šlakelį šilto vandens.
Patepkite keptuvę aliejumi, pilkite nepilną samtį tešlos ir paskirstykite keptuvės paviršiuje, kepkite virš vidutinės ugnies kiekvieną pusę po 1-2 minutes – stebėkite, kad nepridegtų.
Patiekite įdarytus ar tiesiog su uogiene, grietine ar šviežiomis uogomis.