Skaniausias jis pastovėjęs dvi dienas, bet tai kas tiek išlauks.
Tikriausiai esate gaminusios šią tinginio versiją. Esu gaminusi ir aš kelis kartus, bet man skaniausias būtent šis variantas – su kava.
Išeina apie 10 gabaliukų
Gaminimo laikas: 40 min. + laikas šaldytuve
Reikės:
- 500 g sluoksniuotos bemielės tešlos;
- 200 g gero sviesto ( 82% riebumo);
- 1 indelis saldaus sutirštinto pieno;
- 1 šaukštas tirpios kavos.
Orkaitę įkaitinkite iki 200 laipsnių C. Kepimo skardą ištieskite kepimo popieriumi.
Iš sluoksniuotos tešlos supjaustykite piršto pločio pailgas juosteles. Sudėkite į kepimo skardą ir kepkite apie 15 min., kol gražiai apskrus.
Iškepusias juosteles atvėsinkite. Kelias pasilikite papuošimo trupiniams.
Kremui išsukite kambario temperatūros sviestą ir sutirštintą pieną iki vientisos masės. Suberkite kavą ir išmaišykite.
Ant stalo tieskite maistinės plėvelės ir patepkite šiek tiek kremo. Dėkite trečdalį tešlos juostelių, vėl kremo, vėl juostelių.
Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Susukite į gražų ritinį.
Susuktą ritinį dėkite į šaldytuvą bent jau per naktį.
Nuimkite maistinę plėvelę ir papuoškite likusių juostelių trupiniais.
Receptu pasidalijo „Samčio užrašai“