Biskočiai su šokoladu: itališkas gardėsis, užkariavęs visą pasaulį

2019 m. balandžio 28 d. 12:15
Audronė Zemenskienė, „Gamink su Audrone“
Receptas
Žiūrėdama kulinarines laidas ar vartydama kulinarines knygas, žurnalus, užsimanau kažką gardaus pasigaminti.
Daugiau nuotraukų (3)
Šiandien kažkodėl prisiminiau biskočius.
Visus reikalingus produktus biskočiams pagaminti turėjau namie, tai netrukus šis gardėsis atsirado ant mano stalo, prie puodelio arbatos.
Šįsyk biskočius gardinau dar ir šokoladu.
Gavosi super duper.
Biskočiai su šokoladu
Reikės:
  • 250 g miltų,
  • 100 g cukraus,
  • 2 kiaušinių,
  • 0.5 a.š. kepimo miltelių,
  • razinų, džiovintų spanguolių ir abrikosų,
  • šokoladinių saldainiukų (nedidelių, apvalių )
Gaminimo eiga
Šluotele suplakiau kiaušinius su cukrumi ir supyliau persijotus miltus su kepimo milteliais.
Į masę sudėjau verdančiu vandeniu nuplikytas razinas, spanguoles, abrikosus (juos kiek pasmulkinau) ir subėriau šokoladinius saldainiukus.
Viską gerai išmaišiau. Masė gavosi tvirta ir kažkiek lipo prie rankų.
Vos suvilgiusi rankas vandeniu suformavau du pailgus batonėlius, kuriuos padėjau į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi.
Kepiau 200 laipsnių temperatūroje 20-25 min. (kepimo laiką stebėkite pagal savo orkaitę, aš orkaitės prieš tai nekaitinau).
Batonėliai gražiai paruduoja, bet viduje nėra kieti. 
Dar šiltus supjausčiau riekelėmis ir vėl pašoviau orkaitėn apdžiūti 7 - 10 min. 150 laipsnių temperatūroje.
Viskas. Biskočiai iškepti. Kviečiu puodeliui arbatos!
Skanaus!
sausainiai^Instantitališki desertai
Rodyti daugiau žymių

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App StoreGoogle Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.